Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenabudget sprack

/

Annons

För en månad sedan sa kommunstyrelsen ja till ett projekteringsbidrag på en miljon kronor för ett fortsatt utvecklingsarbete av multiarenan på Lugnet.

Men redan då var det många av politikerna, som inte fullt ut litade på den budget som lagts.

Och nu visar det sig alltså att den beräknade kostnaden för att bygga arenan blir betydligt dyrare, än vad som sagts tidigare.

– Det är en betydande fördyring mot vad som sagts tidigare. Något som gjorde att klubbarna valde att inte gå fram med sitt förslag. De insåg nog att det skulle bli så pass dyrt att det inte var någon vits med att gå fram med det till kommunstyrelsen, menar Mikael Rosén.

Hur mycket pengar handlade det om?

– Det är inget jag vill uttala mig om.

Vad händer nu?

– Planeringsarbetet rullar vidare, så vi möjliggör själva bygget. Det är en process som tar sin tid. I övrigt förväntar jag mig att klubbarna snart kommer med ett nytt förslag, som är mer ekonomiskt tilltalande än det tidigare, säger Mikael Rosén.

Lars Nordström från Falu Curlingklubb, som tillsammans med Falu BS ska bygga arenan, säger så här om varför man valde att dra tillbaka sitt förslag:

– Vi har inte haft några färdiga kalkyler att luta oss mot. Nu håller vi att kolla upp allting, och när vi har en kalkyl klar så kommer vi att återkomma till kommunstyrelsen med det.

Ni har tidigare framfört en tänkbar byggkostnad på 65-75 miljoner kronor. Vem har hjälpt er med att få fram den summan?

– En konsult har uppskattat den kostnaden för arenan.

Stämmer det som Mikael Rosén säger, att arenan blir betydligt dyrare att bygga än vad som tidigare sagts?

– Det får stå för honom, jag vet inte. Som jag sa håller vi på att ta fram ett riktigt underlag nu, och vi får se vad det kommer att visa på, säger Lars Nordström.

– Nog tror jag att vi kan bygga en arena för 65-75 miljoner kronor, men det handlar också om vad arenan ska innehålla. Det kan tillkomma saker utifrån vårt förslag, men det är en diskussion vi får föra med kommunen, slutar Lars Nordström.

Mer läsning

Annons