Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika fick sin bostadsrätt gratis

/
  • Foto: Lars Dafgård
  • Underbar miljö. Vi kan inte bo bättre, nära till skogen, stan och det vi behöver. Annika Nord och hennes familj köpte sin bostadsrätt för en symbolisk krona.Underbar miljö. Vi kan inte bo bättre, nära till skogen, stan och det vi behöver. Annika Nord och hennes familj köpte sin bostadsrätt för en symbolisk krona.Foto: Lars Dafgård

Annons

- Helt fantasiskt! Annika Nord, hennes man, tre barn och hund kan inte tänka sig bättre boendemiljö än i bostadsrätt på Hoversväg i Grycksbo.

Annika öppnar dörren till sitt trevliga hem, 107 kvadratmeter bostadsyta, fördelat på två plan med takad uteveranda och förråd som Annika låtit inreda.

- Det var ren slump att jag fick veta att huset skulle bli ledigt. Jag fick eld i baken när jag hörde att bostadsrätten skulle säljas. Vi tittade in till förra ägaren, diskuterade och värderade - det slutade med en prisbild vi aldrig kunnat drömma om.

- Bostadsrätt för en krona. Tack vare en mycket generös ägare, påpekar Annika.

Men huset var ganska nedslitet, det krävdes omfattande renovering. Vi målade, tapetserade, köpte nya vitvaror, renoverade badrum och spikade panelväggar. Annika är nöjd, hon sambon och barnen har bott in sig i bostadsrätten på Hovers väg i Grycksbo.

- Här finns allt vi behöver, härliga grannar, skön miljö, skridskodamm och fiske, skogen full av vilda djur, bär och kantareller, gemensam bastu och grillplats.

Hunden Kim viftar på svansen, sjuåringen Andreas kommer ner från sitt rum för att ringa en kompis. En hoper småttingar åker pulka i närliggande backe.

- Jag hittar inget att klaga på, annat än Rättviksvägens farliga övergångsställe, säger Annika, som tillsammans med grannar och barnfamiljer, krävt säkrare skolväg.

- Bortsett från riksvägstrafiken är vårt bostadsområde och Grycksbo samhälle helt fantastiskt. Bruksfolk är trevligt folk, tycker Annika, som vuxit upp i Sörmland. Hon pendlar till jobbet som personlig assistent i Falun och jobbar privat som massör.

- Jag har ett drömjobb, tycker Annika som lämnade "dagisvärlden".

Och huset? Vi stortrivs och om det skulle säljas går det absolut inte bort för en krona.

- Vi rustade för nära hundratusen, nu ska vi njuta av vår boendemiljö.

Mer läsning

Annons