Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Änglar gör Helena trygg

Annons

När Helena var liten var hennes mamma med i Jehovas Vittnen, och Helena var efter den tiden rädd för religion.

- Där hände mycket som gjorde mig rädd, säger hon. Redan då började jag också höra röster och steg ibland, och det gjorde mig ordentligt skraj.

Helena trodde att det hade med Jehovas Vittnen att göra, och när hon blev tillräckligt vuxen för att kunna påverka själv, lämnade hon rörelsen.

- Men det är först nu, långt senare, som jag insett att det kanske var så att jag var "mottaglig" för kontakter från andevärlden.

Det var när hon kom till Falun och flyttade ihop med Micke, som hon började inse vilken förmåga hon hade.

- Så sent som 2005 hade jag min första medvetna mediala upplevelse, berättar Helena. Hemma i köket. Helt plötsligt kände jag att någon såg på mig - och när jag vände på mig såg jag två vitklädda genomskinliga varelser stå där.

Under djup meditation har Helena sedan vid åtskilliga tillfällen nått kontakt med andevarelser. Egentligen vill hon så småningom försöka försätta sig i trans.

- Men jag har inte vågat det fullt ut ännu, säger Helena. Mina barndomsminnen skrämmer mig ännu.

Trots det har hon fått många kontakter. Hon har på sin hemsida räknat upp ett antal andeväsenden hon varit i kontakt med och de flesta av dem är änglar.

- Men det finns tydligen olika grader av andeväsenden, säger Helena. Och jag har lite svårt att kommunicera med dem ännu - anhöriga och släktingar i andevärlden. Men jag kan kanalisera. Jag sitter i ett avslappat tillstånd, och kan då söka kontakt. Jag ser ibland de jag kontaktar inne i mitt huvud, men det händer också att jag ser dem som genomskinliga dimfigurer.

Helena har fått träffa flera av sina avlidna anhöriga.

- Min son som dog tre dagar gammal, min mormor och min styvfar, som var på väg att reinkarneras i ett nytt liv.

Helena har fortsatt att studera reikihealing, som det heter. Hon har gått två kurser hittills, och ämnar gå en tredje. Hennes nuvarnade make, Micke, har redan gått alla tre kurserna, och är en reikimaster.

- Men han har mycket svårare än jag att nå änglakontakter, säger Helena.

Som för övrigt inte anser sig vara speciellt religiös, trots att hon sett änglar.

- Nej, och jag tror heller inte att Gud finns som person. Bara att det finns en högre energikälla och "ljusvarelser". Men jag är nyfiken, och försöker få reda på så mycket som möjligt.

Helena blir inte skrämd av sina kontakter.

- Vi talar om allt mellan himmel och jord, säger hon, och fnittrar till, när hon upptäcker den ofrivilliga vitsen. Det här har blivit en del av mitt liv, och det känns bara fint. De jag har kontakt med ger mig en andlig trygghet och de varken hotar eller ställer krav.

Målsättningen för Helena är att en dag bli ett riktigt medium.

- Men det är en bit kvar dit ännu, säger Helena.

Och vad säger dina barn om det du gör?

- Båda mina barn har faktiskt haft mindre upplevelser själva. Så även de verkar vara mottagliga. Men min äldsta son kallade mig ett tag för häxa - och då köpte jag en kvast. Då blev han tyst.

Och människor du träffar?

- En del tror nog jag är konstig i huvudet. Men många flera är öppna för sånt här nu, än för några år sedan. Det var mera tabubelagt med upplevelser av det här slaget när jag var yngre.

Nu har Helena, som även lärt sig en del healing, flera önskningar inför framtiden;

- Att mina kontakter med änglarna förstärks ytterligare och att fler människor blir medvetna om deras existens.

Mer om Helenas och andra mediala personers erfarenheter kan den som vill läsa på en websida som heter ww.ashtarcommand.se.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons