Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27-åringen skulle prova kablar

Annons

Det var 12.43 som SOS tog emot larmet om att en person satt fast i en strömförande kabel på Ericsson Network Technologies i Falun. Två ambulanser, räddningstjänsten och polis sändes till platsen. I det läget bedömdes risken vara överhängande för att fler personer kunde få ström i sig.

Den 27-årige mannen togs omhand av ambulanssjukvårdare och fördes i ilfart med ambulans till Falu lasarett. Där konstaterades att han hade mycket allvarliga skador. Efter intensivvård i Falun fördes den skadade mannen senare med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Enligt polisens uppgifter arbetade mannen med kablar när han fick ström i sig.

- Han fastnade i den strömförande kabeln och blev allvarligt skadad. Det tog omkring 20 minuter innan någon upptäckte honom, säger kommissarie Bo Eriksson vid polisens länskommunikationscentral i Falun.

- Olyckan inträffade på ett ställe där man provar kablar. Där sker slutprovet, säger Kennet Jansson som är verkstadsklubbens ordförande på företaget.

- Jag vet inte vilken spänning man använder vid kabelprovningen. Det varierar mellan kabelsorterna. Jag kan tyvärr inte lämna ut fler uppgifter, eftersom vi ännu inte vet vad som egentligen hände, säger Kennet Jansson.

Polisen har inlett en förundersökning och olycksplatsen är avspärrad för teknisk undersökning.

Mer läsning

Annons