Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19 kilo lättare - tack vare maken i Biggest Loser

/
  • Då, 84,2 kilo. Nu, 65 kilo.

När Robban Wickström kämpade med att minska vikten i tv-rutan passade hustrun Cathrine att bjuda på en överraskning.
– När han kom med i Biggest loser så tänkte jag att jag kör hårt här hemma.
Nu är hon 19 kilo lättare och gladare.

Annons

– Jag ville visa honom att jag också gått ner i vikt tills han kom hem, jag fick en helt annan motivation när jag visste att han också kämpade, säger Catherine Wickström.

När Catherine startade sin egen Biggest loser-tävling hemma vägde hon nästan 85 kilo. Hennes allmänna mående var inte bra, hon var ofta nedstämd och saknade ork, vilket knappast blev bättre av att hon rökte. Självbilden var minst sagt usel, hon ger ett exempel:

– Vi skulle gå på bröllop i somras, Roberts syster skulle gifta sig, och jag skulle köpa en klänning. Jag bara bröt ihop och stod och grinade i affären, det gick inte, vi gick därifrån. Jag hade försökt gå ensam innan men fick sådan panikångest att jag nästan inte hittade hem. Jag har aldrig mått så dåligt någon gång förut. Till slut tog jag mig i kragen och hittade en klänning.

Robert och Cathrine satt fast i dåliga vanor.

– Vi fuskade jättemycket med maten. Vi åt aldrig frukost. Jag jobbar nätter och hade svårt att få till det med mat. Vi åt två gånger om dagen och när vi väl gjorde det då smockade vi i oss. Ibland åt jag bara en gång på ett dygn och då var det mitt i natten.

Kärleken till Robban blev drivkraft till förändring, han gillade inte att hon rökte så det slutade hon med ganska omgående

– Och jag gillade egentligen inte att röka.

Catherine började läsa olika bloggar och kikade in på Biggest loser-sajten hur de resonerade kring mat och träning. Nu äter hon alltid frukost när hon kommer hem från nattskiftet, och när hon klivit upp äter hon. Hon undviker snabba kolhydrater och äter mycket fisk och fågel. Någon svältkur handlar det inte om. En favorit är mellanmålet som består av kesella och frukt som vispats ihop.

Hon började med att gå långa promenader och har successivt ökat träningsdosen.Tillsammans med maken tränar hon nu två gånger per dag, sju dagar i veckan. Ett pass på cross trainer i 45 minuter och ett styrkepass i gymet.

– Vi ska dra ner lite på träningstiden nu.

Nu, 19 kilo senare, har hon nått sin målvikt och hon mår bättre än någonsin. Att gravt överviktiga människor är allmänt villebråd för diverse nedlåtande kommentarer har hon fått uppleva i sin samvaro med Robban.

– Det gjorde mig ledsen och sårad. Jag tänkte fasen vad taskiga de är mot honom, när de inte kände honom. Han är ju helt underbar som person. För mig var det kärlek vid första ögonkastet.

Men nu vill vi veta, vad sa Robban när han kom hem efter Biggest Loser och fick se dig ?

– Han sa "Du är så vacker så det gör ont i ögonen".

Mer läsning

Annons