Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

140 miljoner till kunderna

Annons

Försäkringsbolagets resultat före dispositioner och skatt för 2006 blev 377 miljoner kronor.

Sakförsäkringarna gav ett överskott på hela 128 miljoner kronor.

Tog ni ut för höga premier?

- För 2006 kan man kanske tro det. Men det är viktigt att komma ihåg att det året blev mycket speciell eftersom vi fick ovanligt lite skador att reglera. Ovädren tog helt enkelt andra vägar än över Dalarna, säger vd Anders Stigers och fortsätter:

- Ser man premierna i förhållande till skadeutfallet ett normalår, så är premierna inte för höga. Samtidigt får ju våra kunder tillbaka eventuell för höga premier, genom återbäringen.

En stor del av återbäringen kommer som vanligt från den lyckade förvaltningen av bolagets kapital.

Dalarnas fortsätter också att ta markandsandelar, inte minst genom banken. Bolånestocken ökade med hela 13 procent ifjol. Men också liv- och pensionsförsäkringsområdet ökade, plus åtta procent.

Länsförsäkringar bank är ju fortfarande sammanhållen för landet. När ska ni decentralisera, så att dalakunderna inte riskera att behöva betala dumheter som låt oss säga västgötar gör?

- Vi har redan decentraliserat, så att det regionala länsförsäkringsbolaget får ställa upp med 80 procent av de kreditförluster som eventuellt görs inom respektive länsförsärkringsbolags område.

Nu lanserar ni ett nytt bolån med bland annat två månaders räntefritt. Är det verkligen räntefritt eller skjuter ni bara på betalningen av räntan?

- Det är verkligen räntefritt.

Men ni binder upp era kunder ordentligt. För att få lånet måste man både ha försäkringar och lönekonto hos er, så något vänsterprassel vill ni inte veta av?

- Nej vi gillar inte vänsterprassel. Vi tror att kunderna i det långa loppet tjänar på att ha allt samlat hos oss, då kan vi ge en genomgripande service.

Andra nyheter?

- Nu ska även de sista båda av våra kontor får full kompetens inom bankområdet. Det innebär att vi förstärker kontoren i Avesta och Malung med ytterligare en till två medarbetare per kontor, berättar Anders Stigers.

Mer läsning

Annons