Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

110 nya lägenheter ska byggas

/
  • Så här kommer det att se ut efter Norra Järnvägsgatan om ByggPartners planer på att bygga 110 nya lägenheter blir verklighet. Lägenheterna kommer att bli bostadsrätter och byggstarten är planerad till första kvartalet nästa år.

Annons

Kvarteret Vitsippan är i dag till största delen ett slitet industriområde med nedgångna fastigheter.

Men får ByggPartner som man vill kommer kvarteret att förvandlas till ett nytt stort bostadsområdet.

Företaget planerar att uppföra fem så kallade punkthus med fem-sju våningar, där även inredning av vindsvåningen medges för lägenheter, till exempel etagevåningar.

De fem byggnaderna planeras att inrymma sammanlagt 110 lägenheter om 2-5 rum och kök med en bruttoarea på cirka 11 000 kvadratmeter.

Fyra av punkthusen ligger som solitärer i kvarteret medan byggrätten för det femte kombineras med en byggrätt i tre våningar för ett äldreboende.

- Vi får se hur det blir med den delen, men kommunen har kommit med en önskan om att det byggs ett seniorboende i området, säger Bosse Olsson.

Meningen är att spaden i backen ska sättas under det första kvartalet 2008, men samtliga lägenheter kommer inte att färdigställas med en gång.

- Det är inte riktigt bestämt i vilken takt vi ska bygga, men att bygga i två, tre etappar är en tanke vi haft, säger Bosse Olsson.

Lägenheterna kommer i alla fall att säljas som bostadsrätter, och från ByggPartner räknar man med att det inte ska bli några problem med att kunna sälja dem.

- Trycket på att hitta ett boende i Falun är stort, och mycket bättre läge än det här kommer att bli svårt att hitta, menar Bosse Olsson.

ByggPartner äger i nuläget inte alla fastigheter i området, men förhandlingar pågår både med kommunen och Statoil AB om att förvärva de övriga fasttigheterna.

- Förhandlingarna är inte klara, men vi är väldigt nära en överenskommelse, så mycket kan jag säga, säger Bosse Olsson.

Den markanvändning som tidigare pågått i kvarteret har förorsakat mer eller mindre omfattande markföroreningar som gör att åtgärder måste vidtas.

- Men föroreningarna är betydligt mindre än vad som befarades från början. En mindre sanering behöver dock göras, och den ska kunna gå rätt så snabbt, säger Bosse Olsson.

Mer läsning

Annons