Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falun segrade efter jämn kamp mot IKSU

Falun visade enorm kämpaglöd från början till slut och besegrade IKSU med 9–8 efter en tuff fajt i söndagens match.

– IKSU är världens bästa lag, men de hade inte den vilja vi hade, säger Frida Lindgren.

Man ska vara försiktig med att sia om framtiden, men jag skulle inte bli helt förvånad om söndagens match mellan Falun och svenska mästarna IKSU även i efterhand kommer att ses som säsongens intressantaste.

Det var en jämn och hård kamp rakt igenom och det pendlade oavbrutet vilket lag som var i ledning. Matchen inleddes med att IKSU gjorde 0–2. Därefter kontrade Falun och tog ledningen. I andra perioden var det IKSU som reducerade och hade ställningen på sin sida, följt av kvittering av Falun. Och så höll det på.

I mitten av sista perioden låg hemmalaget pyrt till med två måls underläge. Men Falun visade otrolig kampanda. Med tre mål i snabb följd skickade IBF-damerna hem IKSU till Umeå utan poäng.

Tvillingarna Frida och Hanna Lindgren, som gjorde hattrick på mål respektive assist i första perioden, hade ett starkt samarbete.

– Vi hittar varandra och allt stämmer bra, konstaterar Hanna.

– Vi har inte spelat så mycket ihop denna säsong, så det tar ett tag att hitta tillbaka, säger Frida.

Systrarna är överens om att det var lagets vilja som avgjorde matchen mot topplaget, särskilt när IKSU ledde med 7–8 med bara tre minuters speltid kvar.

– Det känns bra att kunna vända en match. Förut har vi gått ner oss när vi legat under, men denna gång reser vi oss. Vi har talat mycket om att ha attityden och i dag visar vi att vi är grymma! säger Hanna Lindgren.
Tränare Peter Hinders är av samma uppfattning.

– Så här ska det se ut! Vi vinner på god lagmoral och gör en helhjärtad insats. Det är något vi jobbat mycket med, att aldrig sätta "jaget före laget" och att inte hänga med huvudet om vi släpper in.

Peter Hinders vill även framhålla Johanna Holmboms insats.

– Henne vill jag höja ett tomtebloss för. Hon har bevisat att hon ska spela i landslaget och inte bara vara reserv.

Nästa match spelar IBF Falun mot Pixbo borta på fredag.