Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun mest intressant för bostadsköpare

/
  • Här är de två mest attraktiva områdena för bostadsköpare i Dalarna.

Bolåneinstitutet Sbab har tagit fram en mobiltjänst, kallad Värdeguiden, där man kan uppskatta vad enskilda bostäder är värda.
Därigenom kan man också se vilka bostadsområden flest är intresserade av, och i Dalarna är nio av de 14 mest intressanta områdena i Falun.

Annons

Ska man gå efter Sbab:s nya mobiltjänst Värdeguiden så är ett boende i Faluns tätort idealet i Dalarna. Bland de fjorton bostadsområden i länet som uppfattas som mest intressanta finns inte mindre än nio i Faluns tätort.

Genom att uppskatta värderingar i avgränsade områden mäts vilka bostadsområden som under våren 2015 har intresserat flest både nationellt och regionalt. Och sett till hela landet dominerar stadsdelarna i Stockholms innerstad.

Tendensen är likadan i länen, där det är tydligt att residensstäderna dominerar. Man ser också att det är de centrala adresserna som har det största intresset.

– Att de större orterna dominerar Värdeguidens topplistor runt om i hela landet är en spegling av bostadsmarknaden och hur befolkningen vill bo. Det här visar att det urbana livet värderas högst, och i Dalarna vill man helst bo i Falun, säger Andreas Leifsson analytiker på SBAB.

Förutom i Falun värderas också centrala adresser i Borlänge, Avesta och Säter på topp 10-listan.

Här kan du se de senaste fastighetaffärerna i länet.

Annons