Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falun landets elfte bästa idrottskommun

Falun behåller sin plats som en av Sveriges främsta idrottskommuner.
Tidningen "Sport & affärer" har rankat 30 kommuner och placerar Falu kommun som elva i rankingen.
Listan toppas av Solna för Stockholm och Göteborg.

Idrottsområdet Lugnet och Faluns stora erfarenhet av att arrangera större nationella och internationella idrottsevenemang är de största bakomliggande skälen till topprankingen.

Motiveringen till årets elfte plats lyder nämligen: "Troligtvis Sveriges bästa arenaområde på Lugnet, både för tävlings- och motionsaktiviteter. Falun har stor erfarenhet av större nationella och internationella idrottsevenemang, främst inom längdskidåkning. Kommer att arrangera skid-VM 2015.

Stora investeringar görs nu av infrastrukturen på Lugnetområdet för att kunna ta emot 200 000 besökare. Bra breddstöd till ungdomsidrotten. Bra utbildningsort, både riksidrottsgymnasier och högskolestudier. Högskolan Dalarna har ett starkt fokus på idrottsledarutbildningar".

Ord och inga visor.

Årets lista har tagit större hänsyn än tidigare till kommunernas folkmängd då "Sport & affärer" jämfört resultaten av deras analys.

Bästa dalakommun är Mora som placeras som sjua i rankingen.

Mora bedöms som en etteventkommun - Vasaloppet - men framhålls också som en kommun med lång tradition av lagidrott och individuella elitidrottare.