Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falun Borlänge vann trippel

Falun-Borlänge SK tog storslam på herrsidan när helgens cupfinaler avgjordes i Kalix.
Förutom Gustav Erikssons seger i seniorklassen såg Oskar Svensson och Oscar Ivars till att klubben lade beslag på totalsegrarna även i Scandic Cup, H17-18 och H19-20.

– Fantastiskt. Vad jag vet har det aldrig hänt tidigare att samma klubb har vunnit totalt i de tre herrklasserna, säger en nöjd ordförande i Falun Borlänge SK, Mathias Persson.

Oscar Ivars vann H19-20 båda dagarna i finalhelgen och segrade totalt i överlägsen stil före Markus Ruus, Gillberga och Karl-Johan Dyvik, Leksand. Den sistnämnde slutade tvåa respektive trea i Kalix.

I H17-18 vann Oskar Svensson den avslutande jaktstarten över 20 km efter att ha slutat fyra i lördagens femkilometerslopp. I spurten besegrade Oskar Åsarnas Edvard Sundman.

I D17-18 säkrade Domnarvets Moa Molander-Kristiansen en andraplats totalt efter en seger och en tredjeplats i finalen.

Bästa dalaåkare i D19-20 blev Julia Svan med en total tredjeplats. Vansbroåkaren slutade trea respektive tvåa i finalen.