Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falun Borlänge SK tog revansch

Falun Borlänge SK tog revansch i Slaget om skid-Dalarna.
Efter två års förlust mot IFK Mora kunde de till slut besegra sina rivaler, denna gång i grenar som segway-slalom och pilatesboll.

Annons

Slaget om skid-Dalarna är ett samarbete mellan klubbarna Falun Borlänge SK och IFK Mora tillsammans med Dalarnas Skidförbund, Svenska skidförbundet, Svenska Skidspelen och Falun 2015. Det har hållits två år tidigare – båda gångerna med IFK Mora som segrare. Tredje upplagan av "slaget" hölls under lördagen intill Ica Maxi i Borlänge. Ett 60-tal åskådare kom för att titta.

Två av IFK Moras stora stjärnor, Emil Jönsson och Anna Haag, saknades, liksom Calle Halfvarsson från Falun Borlänge SK.

Grenarna i femkampen var pilatesboll, segway-slalom, dragkamp, däckvältning samt "skidåkning". Den femte och sista grenen var avgörande, och beroende på hur många poäng lagen tagit i de fyra första grenarna fick de olika tidstillägg i skidfinalen. "Skidåkningen" bestod av att laget gick ett varv på stormarknadens parkering med fötterna i remmar på träskidor.

IFK Mora och Falun Borlänge SK ställde upp med två lag var. Falun Borlänge SK 2 vann såväl pilatesboll som dragkamp och däckvältning, och tog sedan hem även skidfinalen. IFK Moras förstalag kom tvåa, följt av Borlänge SK 1 och IFK Mora 2.

Slaget om skid-Dalarna är ett sätt att promota skidsporten och kommande VM, samt försöka skapa en liknande derbykänsla mellan skidklubbarna som mellan länets elithockeylag.