Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falukvinna byggde inte hus - åker på vite

Falu kommun - stadsbyggnadskontoret - har beslutat att utdöma ett vite på 140 000 kronor till en Falukvinna, som tänkt sig att bygga ett nytt hus i Nedre Gruvriset.

Enligt köpekontraktet förband sig kvinnan att färdigställa ett bostadshus för eget permanent boende, och att ett slutbevis för bygganmälan skulle utfärdas senast den 2011-10-29.

Stadsbyggnadskontoret har skickat ut flera påminnelser och även haft möten med kvinnan om förbindelserna i köpekontraktet, men hon har inte inkommit med någon tidsplan för när bostadshuset kommer att vara färdigställt och slutbevis kunna lämnats.

Då bostadshuset inte färdigställts och slutbevis inte kunnat utfärdas inom avtalad tid, kommer kommunen att ta ut ett vite.

Med hänvisning till olyckliga omständigheter i byggprojektet, väljer dock kommunen att sänka vitesbeloppet till 140 000 kronor.