Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faluföretag åker på byggsanktionsavgift

Ett mindre företag i Falun åker på 22 000 kronor i en byggsanktionsavgift, efter beslut av byggnadsnämnden.
Detta efter företaget utfört rivnings- och ombyggnadsåtgärder i sin fastighet utan att ha bygglov för detta.

Det var i april i år som det kom in anonyma anmälningar till stadsbyggnadskontoret om att det pågick rivnings- och ombyggnadsåtgärder i det aktuella företagets fastighet. Stadsbyggnadskontoret kollade i sitt arkiv och konstaterade att det varken fanns en inkommen ansökan eller beviljat bygglov för de aktuella åtgärderna.

Vid en tillsyn av fastigheten kunde en av kontorets byggnadsinspektörer konstatera att det pågick byggnadsarbeten, gällande byte av fönster och entrédörr, ingrepp i bärande stomme.

Därtill informerade fastighetsägaren att hans avsikt var att ändra användning/verksamhet från den senaste användningen till kontors- och butikslokal.

Sökande upplystes om att det saknades bygglov för dessa åtgärder och informerades om möjligheten till att lämna in en förklaring till de utförda åtgärderna och en eventuell bygglovsansökan.

Sedan dess har turerna varit många.

Förklaringar har getts, lov har sökts, och kompletteringar lämnats in.

Men med stöd av plan- och bygglagen väljer byggnadsnämnden att påföra fastighetsägaren en avgift 22 000 kronor.