Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falubo tar över Kyrkans Tidning

En Falubo tar över när Kyrkans Tidning får ny chefredaktör och ansvarig utgivare.
Det är falujournalisten Inger Wallin som nu lämnar DT för det nya jobbet.

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android

Falujournalisten Inger Wallin lämnar DT och Mittmedia efter 26 år i företaget. Den första april tillträder hon som chefredaktör och ansvarig utgivare för Kyrkans Tidning och magasinet Amos.

– Det blev klart nyligen och jag blev glad och förväntansfull, säger Inger Wallin.

LÄS OCKSÅ: Fler DT-medarbetare har styrt Kyrkans Tidning

Under åren på DT har Inger gjort lite av varje, till exempel har hon varit lokalredaktör i Säter, landstingsreporter, konsumentreporter, nattchef, redigerare, redaktör för Pralin och sysslat med nyhetsgrafik. Den senaste tiden har Inger varit nyhetschef, men varit tjänstledig för att leda ett projekt inom MittMedia med fokus på de helt digitala läsarna och kunderna.

– Jag har ett varmt förhållande till Svenska kyrkan, men jobbet är i första hand ett roligt och stimulerande journalistuppdrag. Jag känner att jag kan ta med mig min långa journalistiska erfarenhet och min digitala kunskap.

– Det nya jobbet känns fantastiskt roligt, men eftersom jag varit så länge på DT blir det också lite av en sorgeprocess, menar Inger som nu ska flytta till Stockholm.

– Jag är från Stockholm från början, men kommer alltid ha kvar en fot i Dalarna, förklarar Inger Wallin.