Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faluband i Country SM

Med Refreshments, Eva Eastwood och Dave Edmunds som dragplåster hoppas Country SM i Sälen i helgen locka countryfans från hela Sverige till Högfjället. Som enda Dalaband i år tävlar Falubandet Ordinary (by day).
– Vi hoppas komma ut i resten av Sverige, säger sångaren Tommy Jackson.

Countrypop med bluegrass-arrangemang, så skulle Falusextetten Ordinary (by day)'s musik kunna beskrivas. I helgen tävlar de i Country SM på Högfjällshotellet i Sälen. Men själva tycker de inte riktigt att de spelar country.

– Vi kallar det folkrock. Det är lite roligt att vi blev uttagna fast vi själva inte tycker det är riktigt country. Men vi tävlar ju i pop/rock-genren, säger sångaren Tommy Jackson när vi träffas.

Totalt tävlar 15 akter i fem kategorier i helgen. Förutom att bli svenska mästare i sin kategori kan de också hoppas på att röstas fram som "publikens val". Banden framför både egna låtar och covers.

– Vi spelar inga covers annars så det har vi fått repa in nu, säger Tommy Jackson

Ordinary (by day) är ett förhållandevis nytt band med bara något år på nacken. Sista pusselbityen lades för några veckor sedan med nya trummisen Philip Stjernberg som fick ta Olle Karvonens plats när han hoppade av på grund av tidsbrist. Debutskivan Front light failure släppte bandet i januari och sedan dess har man hunnit spela en del runtom i Dalarna under våren och sommaren.

– Vi har fått bra respons på skivan. Vår musik har spridits via facebook och det har kommit fler och fler på våra spelningar. Vi har lyckats få en rätt stor publik i Falun och Dalarna men i och med Country SM hoppas vi på en chans att komma ut i resten av Sverige.

Hur förbereder man sig för ett svenskt mästerskap?

– Vi har spelat så mycket i sommar att vi är ganska förberedda. Coverlåtarna har vi repat in och så har ju Philip som är ny fått repa in sig på låtarna.

Hur ser det ut framåt?

– Vi har material till en ny skiva men det är inte dags än. Vi vill nå ut till resten av Sverige med den första skivan först. Vi har tagit det lite lugnt med att boka in spelningar nu när vi har ny trummis. Vi ska repa in allt material med honom först.