Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu IF starkast i derbyt

Årets första Slaget om Runn blev en jämn och tuff historia – i två perioder.
I den tredje var det gästerna från Falun som hade klart mest krafter kvar och kunde gå ifrån.
– Det kan inte bli bättre, konstaterar Falubacken Erik Lundin, som agerade ovan tvåmålskytt i 6–3-segern.

Förra säsongen gjorde Falu IF:s 26-årige back, Erik Lundin, tre mål på hela säsongen.

I går, i årets första derby mot Borlänge, satte han dit två pytsar inom loppet av knappt sex minuter.

– Någon gång händer det väl att man sätter en puck (skratt). Jag brukar ligga på fyra-fem per år, men nu har det blivit tre redan.

Lundins mål kom på rad i den tredje perioden och var de som på allvar stängde matchen till FIF:s fördel. Båda var ordentligt hårda handledsskott som satt stenhårt i nättaket.

– Vid första bryter jag bara in från kanten och drar bara iväg allt vad jag har mot mål. Jag får en drömträff. Andra målet är liknande, jag får pucken ute på kanten och har ordentligt med tid att åka och sikta.

Handledsskott är din grej?

– Ja, jag kan inte skjuta slagskott (skratt).

De två första perioderna var annars ordentligt jämna, där Borlänge tre gånger tog ledningen, men Falu IF varje gång replikerade.

– Första delen av matchen tycker jag att vi byter chanser, men i sista perioden tar vi över, spelar en väldigt bra hockey och håller dem på rätt sida hela tiden. Vi gör en riktig krigarmatch.

– Det kändes som att de körde slut och det kändes som att vi hade mer tryck i benen. Vi åker mycket mer skridskor i den tredje perioden, fortsätter Lundin.

En analys som även Borlänges tränare Ulf Skoglund höll med om.

– Det är bara att se på (Daniel) Eklund och "Björka" (Johan Björklund). De knäar tidigt och orkar inte när det blir sådan här svajhockey.

– Jag tycker Falun vinner rättvist tillslut. Vi har alldeles för långt lag i stora delar av matchen och vi tappar puck alldeles för lätt i anfallszon, fortsätter BHF-tränaren.

FIF:s assisterande tränare Viktor Stråhle:

– Vi öppnar halvsvagt och är slarviga, men sedan jobbar vi oss in i matchen. Sista tio spelar vi bra och vi är nöjda med tre poäng.