Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu IF ner i tvåan

Det nya seriesystemet blev droppen som fick bägaren att rinna över.
Falu IF begär sig ned i division 2 på grund av bristande ekonomi.
En stor del av skulden lägger klubbens ordförande, Jörgen Lundberg, på Falu kommun.
– Just nu känns det som vår värsta motståndare, säger Lundberg.

Ett stormöte med ledare från alla lag i hela klubben hölls på tisdagskvällen.

Efteråt tog Falu IF:s styrelse beslutet att begära ned sig till division 2.

– Vi ville förankra det i hela föreningen, och vi har hela tränarkåren bakom oss, konstaterar Falu IF:s ordförande, Jörgen Lundberg.

Orsaken är att man, efter att den nya serieindelningen fastslagits, konstaterat att man inte kommer att ha råd.

Resorna blir betydligt längre kommande säsong.

– Vi har inte ekonomi till att spela i den serien. Vi ska ju ner så långt som till Tranås och Dalen, säger Lundberg och fortsätter:

– Vi hade fixat en säsong, men då hade vi säkerligen gjort föreningen på obestånd. Med det här beslutet kan vi fortfarande leva kvar med den ekonomi vi har.

Den stora boven i dramat är kommunen, menar Lundberg.

– Vi kan inte hitta inkomster i den miljö som vi lever i uppe i ishallen. Och kommunen ska fortfarande inte göra någonting åt hallen, den här säsongen heller. De har helt skrotat vårt renoveringsbehov.

– Som det är nu så ser det ju för jävligt ut i hallen. Det har Falu kommun och Lufab sett till att göra. Det är de två bovarna som vi har att jobba med. Man vet inte var kommunen står, men just nu känns det som den värsta motståndaren vi har. De skapar inte förutsättningar för hockeyn i Falun, utan det är något annat som ligger på deras agenda.

Beslutet att begära sig ned har dock inte varit lätt att fatta, konstaterar han.

– Det är det inte. Men det är för föreningens bästa som vi gör det. Så klart vill man spela så högt upp som möjligt, men finns inte de ekonomiska förutsättningarna så gör de inte det. Man kan inte trolla med knäna bara för att man vill något.

Vad innebär det här för hockeyn i Falun?

– Förhoppningsvis ingenting. Vi har varit i division 2 förut och det är bättre att bygga en stadig grund med eget folk. Vi har mycket bra juniorer på gång upp. Jag tror att det kommer mer folk om det är spelare från Falun.

Tanken är att man ska jobba sig upp i seriesystemet igen, även om det kan komma att ta några år.

– Två-tre år kanske. Då kanske vi har en bättre miljö i hallen, som vi kan expandera i själva.