Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu HK-talanger överraskade jättarna i beachhandboll: "Killarna imponerar hela tiden"

Falun är inte känd för att vara någon stor handbollsstad.
Men i Åhus beachhandboll festival blev Falu HK:s P03-lag en stor överraskning för giganterna Kristianstad, Lugi, Ystad och Alingsås.
– Killarna imponerar hela tiden och har spelat över förväntan, säger tränaren Jimmy Karlsson.

I Åhus beachhandboll festival är de flesta klubbarna från Skåne och södra Sverige. På pojksidan är det Kristianstad, Lugi, Ystad och Alingsås som dominerar.

När sedan Falu HK kom dit och skrällde, som ett av de nordligaste lagen tillsammans med Borlänge, höjde många på ögonbrynen.

I gruppspelet blev det bland annat en seger mot Lugi och laget nådde a-slutspelet där det tog slut i sextondelsfinalen mot HK Aranäs.

Målet inför turneringen var att komma dit och vinna en match.

– Eftersom vi vann fyra i gruppspelet har det ju varit helt okej måste jag säga. Men det viktigaste är att ha roligt och det har vi verkligen. Det är ett härligt gäng, säger Jimmy Karlsson till Handbollskanalen.

Förutsättningarna var kanske inte de allra bästa. Det har inte funnits någon beachhandbollplan i Falun fram till för bara en månad sedan, då en blev klar på Lugnet.

Det blev två träningsmatcher mot Borlänge inför cupen som slutade i en förlust och en seger.

– Det är otroligt kul att vara här och spela, men det bästa är egentligen hela grejen med allt runtomkring. Vi är för få i laget för att kunna åka till Partille Cup och därför är det perfekt här där vi bara är fyra på planen. Jag hoppas verkligen att vi kommer hit fler gånger, säger Malte Svärd, en av spelarna i laget.