Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu FK:s smäll: 0–1 mot jumbon

Perfekt plan, strålande väder och stark hemmaform.
– Det kanske var för idylliskt, säger Falu FK-försvararen Linus Bolin, 28, efter 0–1 i bottenmötet med Nacka.

Falu FK, på kvalplats inför den 18:e omgången i division 2 norra Svealand, fick en mardrömsstart i hemmamatchen mot jumbon Nacka.

I tredje minuten, på matchens första hörna, nickade Joakim Granström in 0–1.

– Det var min zon. Samtidigt som vi har markeringsspel så någon borde ha stört honom. Men han har gjort nio mål nu, så han är duktig, säger Linus Bolin.

Kalle Kayal hade sedan en skott i ribban från 40 meter, Oskar Grönberg en närnick i samma ribba och Amor Layouni ett friläge som han brände utanför i den första halvleken, men tränaren Tomas Johansson var ändå inte nöjd med första halvlek.

– Vi fick en utskällning i halvtid och i andra blev det bättre, konstaterar Bolin.

Efter en timme skickade tränaren Tomas Johansson in Emil Göras, nyförvärv från Gagnef, och Falu FK gick över till att spela med två anfallare.

I 88:e minuten kom ytterligare en vass kvitteringschans när Linus Bolin fick skottläge från straffområdeslinjen – med högern.

– Egentligen har jag Dalarnas sämsta höger, men vänstern hade varit så dålig hela matchen att jag tänkte att jag kunde försöka. Och det blev ju ganska bra. Men vad är det för räddning han gör?

Nackamålvakten Adrian Engdahl sträckte ut och tippade bollen till en resultatlös hörna och sedan lyckades Nacka få stopptiden att gå utan att Falu FK skapade en enda chans.

– Vi var tokladdade innan matchen, allt kändes perfekt med en bra träningsvecka och det var upplagt för tre poäng. Men efter Västerås (0–6 borta i våras) var det här sämsta matchen vi spelat. Kanske var det just det, att det var så himla idylliskt, säger Bolin.

Resultaten i de andra matcherna gör att Falu FK nu återigen har tagit över jumboplatsen i division 2 norra Svealand, med fyra omgångar kvar att spela.

– En poäng hade varit rättvist. Det var inte så kul att höra att alla andra bottenlag hade tagit poäng, säger Linus Bolin.