Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu FK lite närmare en kvalplats

Falu FK närmar sig en kvalplats i division 3 Södra Norrland efter en övertygande 4–1-seger borta mot Kungsgården.

Annons

För Kungsgården är varje poäng viktig om man inte ska åka ur.

Men mot Falun var hälsingegänget i det närmaste chanslöst.

Falun tog ledningen i den första halvleken med 2–1. En ledning som man utökade till seger 4–1 efter den andra halvleken.

Lite av matchhjälte blev Joel Granberg som svarade för två av Faluns fyra mål.

– Vi hade bra kontroll på matchen. De hade några perioder där de förde matchen, men det var ingen fara. Vi gjorde en stabil insats. När vi fick 2–1 strax innan paus kändes det bra, säger Joel Granberg

Eftersom Söderhamn, som ligger på kvalplats förlorade mot tabellettan Hille skiljer det nu bara fyra poäng mellan Falun och Söderhamn med fem matcher kvar att spela.

– Intressant, jag hade nästan räknat bort kvalplatsen, det såg mörkt ut ett tag. Men med trepoängssystemet kan det gå fort. Och nu när vi har lite häng på kvalplatsen blir det en extra motivation, avslutar Joel.

Men mellan en kvalplats och Falun ligger Hofors som vann med hela 7–0 mot tabelljumbon Stöde, och de vill säkert vara med i jakten.

Falun har kvar att möta Rengsjö hemma, Timrå hemma, Söderhamn borta, Avesta hemma och sedan avslutar mot bottenlaget Stöde på bortaplan.