Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu centrum fylldes med massor av kultur

Körmaraton, kulning och eldshow var några av alla programpunkter i Falu centrum på fredagskvällen.
– Folk säger äntligen. Det har varit en jätterespons, säger Per Staffas, program- och evenemangsansvarig för Kulturnatten.

Det var när Falun fick pris som årets kulturkommun 2015, som man från kommunalt hål l började fundera på att organisera något mer för faluborna.

– Vi ville göra ett schysst avslut på året och bestämde oss för att fixa en kulturnatt med många olika aktiviteter. Det var viktigt att det skulle finnas något för alla, säger Per Staffas som är program- och evenemangsansvarig.

På Falu stadsbibliotek som var en av knutpunkterna under kvällen, träffade DT Tobias Hedwall med familj. Döttrarna Julia och Josefin provade på att måla sina egna konstverk med paletter och stafflin i riktig konstnärsstil. Tobias tycker också att det finns något för alla:

– Vi är nyinflyttade så det är ju ett perfekt sätt att lära känna staden, dessutom är det ju ett brett utbud av aktiviteter. Vi tänkte hinna titta på luciatåget sen också, säger Tobias Hedwall.

Läs om Hedemoras kulturnatt: En helkväll med kultur för alla

Program- och evenemangsansvarige Per Staffas tycker att intresset för Kulturnatten växte direkt man började sprida information:

– Det har varit en jätterespons. Känslan är att Faluborna verkligen vill ha det här. Vi är uppe i nästan 100 programpunkter på 25 till 30 olika ställen. Dessutom har vi fått säga nej till några som anmält intresse för sent, säger Staffas.

Spökvandringar, konserter, eldshower och guidade bussturer var några av alla aktiviteter som erbjöds. De flesta var dessutom gratis.

För den som missade Kulturnatten finns det hopp inför nästa år.

– Jag vågar nog säga att det blir en fortsättning 2016. Det blir litet lättare att arrangera också när vi gjort det här en gång.

Läs mer från Falun