Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu BS fortsatt starkt på Lugnet

Falu BS håller ställningarna på Lugnets IP. I fredags besegrade de Katrineholm. I kväll tog de Nyborg med storskrällen 9–3.

Falu BS har inlett säsongen med två hemmavinster. De dominerade matchen mot Nyborg, och de få mål som gästerna fick in hade Falun bjudit på genom ett lamt försvarsspel. Offensivt visade trion Alexander Sundström, Jesper Jakobsson och David Forsell var skåpet skulle stå.

I första halvlek tog Falun snabbt ledningen med två mål inom en knapp kvart. Nyborg fick sitt första mål på en hörna, vilket inte minskade Faluns övertag någon längre stund; kort därefter gjorde nämligen hemmalaget också mål på samma sätt. När även Nyborgs andra mål följdes av en snabb reducering började gästerna se rätt slokörade ut. Dessförinnan hade även domaren blåst för slag på klubba, och Jesper Jakobsson hade satt straffen hårt och säkert i Nyborgsnätet.

Nyborg gjorde ändå ett sista ryck i första halvlek och fick något oväntat in 5–3, vilket man felaktigt antog skulle bädda för en mer intressant andra halvlek. Sammanfattningsvis hade Nyborg det rätt tunt på anfallsfronten och deras skott var lätträknade. Falun bjöd på billiga mål.

Även i andra halvlek fortsatte Falun visa att de var det offensivt starkaste laget och försvaret täppte till bättre. Några mer mål blev det inte för Nyborg och fram till slutsignalen hade Falun utökat sin ledning till 9–3.