Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falu BS första förlust

Falu BS är inte längre obesegrat i allsvenskan.
Örebro kom till Lugnet och vann med 7–4.

Örebro inledde bäst och hade mycket boll. Under den första dryga kvarten hade gästerna 5 hörnor. I den tredje minuten svarade Patrik Kammerlé i BS-målet för en bra räddning på ett närskott. Men ju längre halvleken led, desto mer jämnade Falu BS ut spelet.

Laget skapade också flera bra chanser, gott och väl i paritet med dem som Örebro plockade fram i kraft av sitt större bollinnehav.

Willy Johansson träffade ribban på ett bra skott efter det att Jens Wikberg drivit upp bollen på högerkanten. BS hade ytterligare en ramträff när Jacob Erlandsson träffade stolpen efter en hörna. Victor Lundberg hade också en chans när han från nära håll träffade målvakten.

Örebro gjorde halvlekens mål i den 25:e minuten då Willy Johansson satt utvisad.

I den andra halvleken gick det undan. Först gjorde Örebro tre mål på tio minuter och det såg mer än mörkt ut för BS som tappat allt sitt spel.

En timeout fick laget på rätt köl igen och nu var det BS som målexploderade. Laget gick fram till 4–5 på sex minuter.

Hemmalaget hade en bra period och hade tre chanser till mål från nära håll innan Örebro ökade på till 6–4. Ett frislag fram mot mål där hemmaförsvaret var allt för ouppmärksamt när Lars Buskqvist dök och slog bollen i mål. En straff fastställde sedan slutresultatet.