Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebook krävs för att kommentera på dt.se

Under torsdagen presenterar dt.se en ny lösning där kommenterande av artiklar knyts till ditt personliga Facebook-konto.
– För dig som redan har ett konto på Facebook är det väldigt enkelt. Och för er som saknar Facebook-konto går det lätt att skapa ett, säger Anders Wahl, webbredaktör vid dt.se.

Om du redan har ett Facebook-konto:

* Är du redan inloggad i Facebook, kommer det att synas i en ruta nedanför artikeln. Då är det bara att skriva din kommentar och den kommer att gå i väg direkt när du trycker på kommentera.

* Om du inte är inloggad i Facebook kan du först skriva en kommentar i fältet, och när man sedan trycker på kommentera så kommer en ruta upp där man kan logga in sig på sitt konto i Facebook. Därefter går kommentaren i väg.

Om du saknar ett Facebook-konto:

* Gå till Facebooks hemsida, www.facebook.com. Där finns ett tydligt formulär som man kan fylla i för att skapa sitt konto. Det är gratis.

– Jag tror att det kommer att bli lite annorlunda, med mer personliga kommentarer i framtiden på dt.se. I dag har vi mellan 500 och 1 000 kommentarer per dag på våra artiklar. Vi får väl se om antalet ökar eller minskar. Kommentarerna som du gör kommer också att synas hos dina Facebook-vänner, om du kryssat i rutan "Lägg upp på Facebook". Gör dina vänner inlägg på det du kommenterat kommer det också att synas hos oss, berättar Anders Wahl.

En nyhet är också att det blir möjligt att kommentera gamla artiklar. Tidigare har det bara gått att kommentera artiklar under en begränsad tid.

Flera andra mediehus i Sverige har valt att ha Facebook-inloggning för sina kommentarer på nätet, bland andra Eskilstuna Kuriren när det gäller lokaltidningar samt Aftonbladet och Metro när det gäller större tidningar.

Om någon anmäler en kommentar kommer den att skickas till Facebook, och de tar ställning till om det bryter mot deras regelverk. Men precis som tidigare kommer DT att följa diskussionerna. Företaget Interaktiv Säkerhet, som dt.se samarbetar med, kommer att granska alla kommentarer. Detta för att säkerställa att kommentarerna följer de regler som finns för kommentarer på dt.se. De kommentarer som inte följer reglerna plockas bort.