Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få kom till möte om ny ABB-plan

Annons

ABB, representerat av fastighetschefen Tommy Johansson, samt några boende efter Aspvägen hade kommit till måndagskvällens samrådsmöte om den nya detaljplanen för Magnetgärdet.

I övrigt var det kommunrepresentanter som hade trängt ihop sig i det lilla konferensrummet på sjunde våningen i Folkets hus.

Planförslaget syftar till att möjliggöra en eventuell framtida utbyggnad av ABB i riktning mot före detta Valhalla skola, för som Tommy Johansson påpekade är företaget trångbott i dag.

Det som konkret kommer att hända när den nya planen antas är att en nuvarande industriväg flyttas närmare järnvägsbanken. Framtiden för den Preem-mack som finns på området är oklar och kan enligt uppgift komma att flyttas.

De boende på Aspvägen hade en del funderingar kring lastbilstrafik och buller när lastbilarna åker till och från ABB.

Stadsarkitekten Göran O Sundell berättade om processen kring en ny detaljplan och uppmanade de som har synpunkter och frågor skriver eller ringer till kommunen.