Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra styrelsemöte i Luleå om Obol

Annons

Luleå hockey håller extra styrelsemöte på tisdagseftermiddagen med anledning av Renberg-Obolaffären.

Klubben är samtidigt på väg att utse ett juridiskt ombud som ska hantera affären.

Mötet hålls klockan 17.

Luleå hockeys ledning har fått i uppdrag av styrelsen att samla ihop all tänkbar information om klubbens samröre med finansbolaget Obol, och vilka eventuella kopplingar som finns mellan Obol och spelar- och sponsorkontrakt under årens lopp.

Till exempel ska före detta klubbdirektörerna Johan Strömwall och Jörgen Eriksson höras av klubben, liksom före detta ordföranden som Eje Eriksson, och Sture Karlsson.

Någon stämning från Mikael Renberg mot sin gamla klubb hade vid 14.30-tiden på tisdagen ännu inte lämnats till Luleå tingsrätt. Renberg planerar att stämma klubben på flera miljoner kronor som den före detta lagkaptenen i Luleå anser att klubben är skyldig honom.

Bakgrunden är att klubben placerat Renbergs pensionspengar i Obol, utan att han själv tagit initiativ till det, enligt honom själv. Pengarna betraktas som förlorade till följd av turbulensen kring Obol och finansmannen Bo Johansson.

Frågan är om Luleå hockey riskerar att gå i konkurs om Renberg vinner i tingsrätten, och det leder till att ytterligare före detta Luleåspelare kräver klubben på pengar som förlorats i Obolhärvan.

TT

Mer läsning

Annons