Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra platser släpps till Stafettvasan

Det dröjde inte länge innan Stafettvasan fulltecknades. Därför släpper nu Vasaloppet 200 extra lagplatser till det populära loppet.

Annons

Det innebär att tusen extra skidlöpare kommer att kunna delta. Totalt kommer 1600 femmannalag, det vill säga 8000 personer, få möjligheten att delta i loppet.

– Som vi tidigare beslutat kommer Skejtvasan, som gick samma dag som StafettVasan, inte att köras 2013 vilket är en av de åtgärder som gör det möjligt att ta emot ytterligare 200 lag, säger Vasaloppets sportchef Tommy Höglund.

Eftersom Skejtvasan inte körs så finns det utrymme för fyra spår för klassisk skidåkning hela vägen från Sälen till Mora.

Annars är de största utmaningarna med att göra det möjligt för fler att få delta i Stafettvasan trafiken och första växlingen i Mångsbodarna, dit många lag kommer inom ett kort tidsspann.

– Vi tittar på hur vi kan få fler att åka buss och hur vi kan effektivisera växlingsproceduren i främst Mångsbodarna men även i Evertsberg. Vi har en del idéer som vi tror på men det är för tidigt att gå ut med dessa innan vi sett hur det fungerar med 1600 lag eftersom intresset att få vara med i StafettVasan är betydligt större än så, säger Tommy Höglund.

Anmälan till StafettVasan 2013 kan göras från och med onsdag 5 september kl 09.00.