Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Experts konkurs berör inte Kjells foto

Kjells Foto i hörnet av gågatan och Köpmannagatan berörs inte av Experts konkurs på annat sätt än att butiken har chansen att få fler kunder.
– Vårt avtal med Expert gick ut i augusti, så nu är vi helt fristående. Inom en snar framtid ska vi ansluta oss till en annan kedja, berättar Kjell Hansson Talu.

Vid den stora Expertbutiken på gågatan satt i onsdags en skylt som talade om att det var stängt på grund av konkurs. Något som de märkte av på Kjells Foto där det var fler kunder än vanligt.

Kjells Foto har också varit en Expertbutik. Kjell Hansson Talu har haft ett samarbetsavtal med Expert sedan 2002 men han sade upp avtalet i december 2011 och nu i augusti löpte tiden ut.

Kjell började arbeta på dåvarande Fahléns foto 1965. 1981 tog han över affären.

– Att konkursen på Expert varit nära har vi haft på känn en längre tid. I somras ryktades det om att personalen där var uppsagd, säger Kjell Hansson Talu. Nu är han ensam i den här branschen i Mora och om några månader ska han knyta butiken till en annan kedja.