Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Event för Scrap booking: "En modern syjunta"

Ett 60-tal kvinnor samlades under helgen i Leksand för att ägna sig åt scrap booking tillsammans.
Som en slags modern syjunta enligt en av arrangörerna.

Gäster från platser som Umeå, Hudiksvall, Göteborg och Norge har packat sina väskor, rest mot Leksand och samlats i Sveasalen för att ägna sig åt scrap booking.

Alltså att tillverka och smycka album eller kort med vackra mönster, papper, stämplar, blommor eller spetsband. I alla former. Alla färger. För den invigde är möjligheterna oändliga.

– Det är väl lite av en modern syjunta där vi gör sådant som fotoalbum eller gratulations- och julkort. Vi har ordnat det här sedan 2005 och då kom mellan 10-15 personer. I dag är vi drygt 60, förklarar Elisabeth Nygårds.

De säger att mycket av glädjen ligger i att få träffa andra som delar samma intresse. Att man får ett utbyte av att också se vad andra gör.

– Det är roligt att mötas, men så länge du har tillgång till internet så får du aldrig slut på idéer. Det finns hur mycket som helst. Man följer också bloggar med sina favoriter och vi har forum där vi diskuterar scrap booking.

Är det dyrt?

– All hobby är väl dyr, men du får lägga det på en nivå som passar dig. Det är som med allting annat. Du klarar dig egentligen med väldigt lite, men för den som vill finns det oändligt med saker att köpa, säger Elisabeth Nygårds.

En av de som tagit sig till Leksand är Sofie Hansson från Friggesund. Hon säger att intresset ger en skön kontrast mot den digitala värld vi lever i annars.

– Det bryter den vardagliga stressen och jag tycker om att få göra något med händerna. Nu gör jag mest kort jag skickar och jag tror att folk uppskattar det. Att kunna få ett riktigt kort med posten, för mig känns det viktigt. Hur många sparar sina mail eller sms i dag?