Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Evangelistweekend i Trunnagården

Ett sjuttiotal evangelister var i helgen samlade till en gemenskapshelg på Trunnagården i Orsa. Inbjudare var Evangelistfondens grundare Roger Larsson. Speciellt inbjuden talare var Emmanuel Minos från Norge. Det var femte gången som en helg av detta slag hölls. Under dagarna fick unga, blivande evangelister från både Sverige och Norge möjlighet att träffa och lyssna till äldre erfarna evangelister.

I fredagskvällens möte talade Roger Larsson om fyra väsentliga "f" som måste vara vägledande i evangelistens tjänst: frälsning, fascination, frimodighet och förväntan. I detta möte medverkade också Curt Johansson och han underströk att i denna tid behövs män och kvinnor som likt Isaskar har förmåga att tyda och förstå tidens tecken.

Under lördagsförmiddagen hölls två seminarier. I det första delade Gunilla Gniste med sig av de erfarenheter hon och hennes man Håkan gjort som församlingsledare i Uddevalla. Hon betonade hur viktigt det är att kristna och församlingar på en plats finner varandra för att utöva inflytande i staden.

I det andra seminariet talade Markus Blom om nödvändigheten för en evangelist att ha en klar vision och följa den samtidigt som han betonade att elden och passionen måste finnas där hela tiden. Han pekade också på det faktum att under och tecken är det som drar människor till Jesus.

På eftermiddagen hölls ett panelsamtal då en grupp evangelister fick svara på frågor kring det som har med deras tjänst att göra, och hur de ser på det andliga läget i Norge och Sverige. Alla var överens om att läget är allvarligt, framför allt på grund av den förlamande apati och likgiltighet som mer och mer smyger sig in i församlingslivet. Trots det så ser man idag positiva tecken. Öppenheten och intresset för andliga ting blir större och större bland ofrälsta människor. Mot slutet av samtalet fick även flera i publiken möjlighet att yttra sig, och samtliga var totalt eniga om en sak; evangelistens tjänstegåva behövs.

På lördagskvällen hölls en offentlig gudstjänst i Trunnagårdens kyrka som präglades av en stark väckelseanda. I kvällens möte predikade Emmanuel Minos på sitt ödmjuka men övertygande sätt. Roger Larsson ledde sedan avslutningen av mötet där ett stort antal deltagare liksom mötesbesökare kom fram för förbön och för att på nytt inviga sina liv till förnyad tjänst.

Helgen avslutades med en söndagsgudstjänst med nattvardsfirande där Emanuel Minos predikade.