Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva blir MT:s nya reporter i Älvdalen – "Jag har längtat så efter att komma tillbaka till lokaljournalistiken"

Eva Kallersand, det är kvinnan som tar över MT:s bevakning av norra Dalarna i oktober.
– Det ska bli så otroligt roligt, säger hon.

Eva Kallersand är i grunden jurist, men har arbetat i många år som reporter, bland annat i Småland, på Expressen och vid gratistidningen Stockholm City. Till Dalarna kom hon 2015, som volontär under Skid-VM.

– Det väckte min dröm till liv att flytta permanent till Dalarna. Jag har släktband till länet, min pappas mormor är från Björkberg i Leksand, berättar Eva.

Hon beslutade sig direkt för att söka jobb på Dalarnas Tidningar.

– Och jag fick flera vikariat - först vid redaktionen i Rättvik, sedan i Leksand och i Falun. Det var toppen att få lära känna min nya hembygd på detta sätt. Jag har aldrig ångrat att jag flyttade upp från Stockholm – inte minst arbetsklimatet känns vänligare i Dalarna och det är mindre stress i stort, säger hon.

Jag vill hitta och lyfta människorna och det som händer i kommunen.

De senaste åren har hon frilansat som skribent för nyhetstjänsten vid Nordstedt juridik. Parallellt med det har hon drivit sitt egna vandrarhem i finnmarksbyn Dådran, i Rättviks kommun.

– Jag har längtat allt mer tillbaka till lokaljournalistiken. Att åter få jobba med kolleger och knyta yrkesmässiga personliga kontakter. Jag är oerhört glad över att jag nu får chansen att jobba för Mora Tidning i Älvdalen. Jag brinner för det lokala. Jag vill hitta och lyfta människorna och det som händer i kommunen, säger Eva Kallersand.

Eva känner till bygden väl när det gäller friluftslivet.

–Jag älskar skidåkning, mountainbike, löpning och draghundsport. Så jag har varit en hel del i Idre och även Älvdalen och Grövelsjön.

– Men Älvdalens stora och vidsträckta kommun är förstås så mycket mer än dess fantastiska möjligheter till friluftsliv. Jag ser fram emot att upptäcka, bevaka och skildra också detta förstås.

En flytt från Rättvik till Mora eller Älvdalen hägrar.

–Jag vill gärna bo i bygden som jag verkar i. Och jag stortrivs med att vara ute bland människor och möta läsarna i olika sammanhang. Jag är som person öppen och ödmjuk inför de jag möter och jag älskar de oväntade mötena.

Den 8 oktober börjar Eva sitt nya jobb på MT.

– Jag har spanat in ett café i Älvdalen jag vill besöka, så jag börjar nog min första arbetsdag med en fika där. Jag ser fram mot jobbstarten och tar tacksamt emot alla tips jag kan få från er läsare, säger Eva Kallersand.

Fotnot: I nästa avsnitt presenterar vi MT:s Morajournalist - Stefan Rämgård.