Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett vapen i fel händer

Annons

Signaturen "GG#r" ifrågasätter (22/9) bristande kontroll av 300 000 jägares psykiska /fysiska hälsotillstånd för vapenlicenser. Den insändaren kommer säkert att bli obesvarad från jägarhåll. Trots att vi i andra sammanhang är övervakade från vaggan till graven med ständigt förnyade kontroller ställs inga krav om detta då det gäller vapenlicenser.

Självfallet har det skett stora förändringar i en så stor grupp. Det finns de som erhöll vapenlicens för 60 år sedan och fortfarande, utan förnyad prövning, får förtroendet att bruka vapen till döddagar.

Ett vapen i fel händer är ju i princip lika farligt som en fordonsförare som kör omdömeslöst och i många fall påverkad av sprit/narkotika. Därför kräver vi som vistas i naturen av andra skäl än jakt, en ökad säkerhet att vistas där fast jakt pågår. Större delen av jägarkåren är givetvis seriös och ansvarskännande och bör därför inte känna sig kränkta av detta inlägg, men utan tvivel finns också motsatsen.

Svampplockaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare