Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett ton cyklar från Återbruket

I november 2019 startade Återbruket, Falu energi och vattens projekt på Ingarvet, ett samarbete med flera föreningar, bland annat Cykelköket Falun. I morgon, lördag, ordnar man cykelloppis via Facebook.

Annons

Syftet är att återbruka mer som kommer in till återvinningsstationen. I mars har Cykelköket tagit emot ett ton cyklar och cykeldelar som man nu återbrukar i sin verksamhet.

Det fungerar fantastiskt säger Joao Preichardt, ordförande i Cykelköket. Samarbetet med FEV och återbruket betyder mycket för oss. Vi driver en cykelverkstad öppen för alla. Hit är man välkommen att fixa med sin cykel, byta en trasig pedal eller fixa bättre däck. Eller bara prata lite och dricka en kopp kaffe avslutar Joao.

Tyvärr ställer coronaviruset till det även för Cykelköket och vi har stängt verksamheten på torsdagar. Men antalet cyklar fortätter att komma in, bland annat via återbruket. Därför arrangerar vi lördag den 28 mars, en cykelloppis på föreningens Facebooksida.

Vi testar om det finns intresse att köpa en genomgången återbrukscykel från Cykelköket. Tillsammans med cykeln får man också ett medlemsskap i föreningen för 2020. Så man själv kan fixa eventuella framtida skavanker.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel