Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ett steg bakåt"

Dalariksdagsledamot Ann-Britt Åsebol (M) tycker Socialdemokraternas skuggbudget är oseriös och bakåtsträvande.
– Att föreslå ett lägre reformutrymme än vad vi gör är bara ren och skär politisk taktik. De vill försöka framställa oss som oseriösa, säger hon.

Överlag anser Allianspartierna på dalabänken att Socialdemokraternas skuggbudget är en tillbakagång till gamla socialdemokratiska tider.

– Tillbaka till den tid då de styrde landet med bidragssystem. Generellt sett är denna skuggbudget ett förslag som gynnar alla - utom de som jobbar, de som vill ha jobb och de som skapar jobb, säger Ann-Britt Åsebol.

Hon pekar på förslaget att höja arbetsgivareavgiften och att slopa stödet för de som anställer unga arbetslösa.

– De bara försvårar för unga att få jobb. Dessutom anser jag att de luras när de säger att de vill avskaffa Fas3, det enda de gör är i praktiken att byta namn på det, säger Åsebol.

Socialdemokraterna vill satsa fem miljarder mindre i reformer än vad Alliansregeringen vill göra.

– Så sent som i våras krävde de mer satsningar - och ville att vi skulle gasa på. Nu har de kovänt. Nu när vi ser ett utrymme för att satsa vill de inte vara med, säger Ann-Britt Åsebol.