Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett landsting som ser helheten

Annons

Målet för kristdemokratisk politik är att skapa ett Dalarna som präglas av en känsla av mening, värde, samhörighet och sammanhang. Ett Dalarna där vi kan utvecklas i våra relationer i gemenskap med andra. Detta gäller på alla områden i samhället, men särskilt inom vårdsektorn, dit människor kommer då de är som mest sårbara.

I somras hörde vi rapporter om hur vårdpersonalen slet i underbemanning för att klara av att ge Dalarnas invånare en säker vård. Ännu en gång hör vi hur Dalarna är sämst på att ge sina invånare vård i rätt tid. Något måste göras.

Dalarnas landsting måste bli en attraktivare arbetsplats som möjliggör att vi kan rekrytera tillräckligt med personal, inte bara för att behandla den direkta diagnosen, men även för att ha tid till att se till patienternas helhetssituation. För att en patient ska känna att hon fått rätt vård, behövs även aspekten av närhet, omtanke, gemenskap tillgodoses vid varje vårdtillfälle. Det enda som kan fylla detta är fysiskt närvarande människor.

Carin Malm

Katarina Gustavsson

landstingspolitiker för Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare