Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett krav med läkarintyg

En del uppfattade inte meningen med min insändare (22/9) om läkarkontroll för brukande av jaktvapen. Det som är fel är att jägare kan gå från jägarexamen till döddagar utan någon som helst kontrollerad hälsostatus! Skjutprov har inget alls med det att göra. Ett sådant kan man även om man inte mår bra.

Det är ju självklart att ett intyg om lämpligheten till jaktvapen bör förnyas vart femte år med ett läkarutlåtande för allas säkerhet. Detta gäller på många arbetsplatser och för att förnya körkort för tung trafik till exempel, krävs ett läkarutlåtande vart tredje år.

Det är då mycket lämpligt att även ägare till jaktvapen får intyg om att de är kapabla att använda vapen ute i naturen där de ska vistas tillsammans med andra naturintresserade människor. Det är ju för allas trygghet som de borde bli ett krav.

GG#r

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare