Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett glesbygdsvänligt parti?

Annons

Det mest glesbygdsfientliga parti vi har är Miljöpartiet. Det mest vansinniga var att driva igenom den så kalla de pumplagen, vilken tvingade ett stort antal små bensinstationer med vidhängande lanthandel att slå igen. Detta medförde att glesbygdsbefolkningen fick många gånger längre till bensinstation och affär. Det var knappast vare sig miljövänligt eller ekonomiskt.

Nästa vansinne var att föreslå slopande av reseavdrag för jobbresor. Detta förslag drogs tillbaka, men ligger nu klart om MP mot förmodan kommer i maktställning i framtiden.

Nästa dumhet är att föreslå höjning av drivmedelsskatten med 70 öre. Pengarna ska användas till att för bättra kollektivtrafiken i tätorterna. Glesbygdsborna ska alltså betala bättre kommunikationer åt storstadsborna.

MP:s ståndpunkt är solklar: Avfolka glesbygden så att vi kan bygga mer vindkraft. De envisa bönder som vill bo kvar kan gott betala. Märk väl att glesbygdsbor betalar samma skatt som tätortsbor men har betydligt sämre service som hela tiden försämras.

Uffe i skogen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare