Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett friskare Leksand på gång

– Ta en promenad! Lång eller kort spelar ingen roll men vill du så finns flera vandringstips i kommunens fritidskarta.
Det säger kommunekolog Åsa Rydell som anmält Leksand till "Ett friskare Sverige" - en kampanj som börjar i dag och håller på till och med söndag.

Annons

En hel vecka med goda matvanor och fysisk aktivitet i fokus - det är vad "Ett friskare Sverige" handlar om.

Här i Leksand gör kommunekolog Åsa Rydell ett sista ryck innan vintern kommer - att marknadsföra årets upplaga av kommunens karta med vandringsleder och naturreservat.

– Att vandra och promenera är en bra aktivitet som alla kan vara med på. Kartan visar många olika alternativ. Själv är jag mycket förtjust i att gå till slogboden i Djupbäcka naturreservat mellan Västannor och Rälta, berättar hon.

Den som vill ha en skogsupplevelse på närmare håll, uppmanas att gå till Åkersön och besöka naturkulturprojektet Se människan.

Maten då? Hur kommer de goda matvanorna att uppmärksammas?

Nationellt firas måltidens dag på torsdag - den artonde oktober. Då serveras det redd grönsakssoppa och äppelkaka i Leksands kommuns matsalar.

– Äppelkakan är det lilla extra som vi firar måltidens dag med, säger kostchef Tullie Sundberg som dagen innan ska på föreläsning i Rättvik tillsammans med personalen.

– Vi ska lyssna på Per Bergman från Magasin Måltid - en branschtidning som bland annat ska kora Sveriges bästa skolrestauranger.

Vidare ordnas en matmässa för äldre och deras anhöriga i aktivitetshuset Brandmannen mellan klockan 11 och 18 på torsdag.

Fotnot: Vandringskartan finns att köpa hos Siljan Turism. Den kan också studeras som pdf på kommunens hemsida.