Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett först steg mot ett Wernerrum

Som tidningen tidigare berättat vill Werner Aspenström-sällskapet få till en läsarstuga, "Wernerrummet", i Smedjebackens tätort – gärna i bagarstugan på Nordlanderska gården.
Nu har kulturnämnden tittat på ärendet.

Annons

– Vi har nu gett förvaltningschefen (Anna Falkengren) i uppdrag att utreda möjligheterna att få till en förstudie om förutsättningarna att få till ett framtida Wernerrum, säger kulturnämndens ordförande Thomas Björnhager (S).

Alltså ett slags första steg mot en eventuell förstudie, det vill säga ett försiktigt närmande mot det önskemål som Aspenström-sällskapet uttryckt.

Kulturnämnden ser möjligheter att via samarbete mellan kulturförvaltningen och utvecklingsenheten, som båda numera håller till i Grenanderska huset, skulle en skrivarstuga kunna bli en del av Besöksmål Smedjebacken. Näringslivschefen Lennart Silfverin är därför redan inkopplad på ett hörn i det förarbete som inletts.

Men för att ett Wernerrum ska kunna bli aktuellt bedömer politikerna att det behövs en rejäl genomgång av ekonomiska förutsättningar, eventuell bemanning, museivärdighet med mera.