Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett bestämt nej blev plötsligt ja

Vilken ankdamm.

Hockeyallsvenskans nej till NHL-spelare blev plötsligt ett ja.

På tisdagen revs beslutet om förbud mot NHL-spelare på långtidskontrakt.

Nu är det fritt fram för de allsvenska lagen att fylla på med så mycket som plånboken bara tillåter om det blir en NHL-lockout.

Djurgården, Tingsryd, Västerås, Södertälje och Mora, en minioritet, fällde det som nio klubbar var motståndare till för från början när beslutet togs.

Verbala crosscheckingar, framför allt från småländskt håll, blev tydligen för mycket så därför lade sig Hockeyallsvenskan platt på rygg.

Därmed tänker jag inte orda mer om den här soppan.

Infekterat är det mellan Mora och Västerås. Efter lagens träningsmatch förra veckan har anmälningar till förbundet om ojustheter stått som spön i backen. Räkna med en holmgång när lagen möts i Västerås redan i den femte omgången.

Säsongen bjuder säkerligen på hockeyfester runt om i landet. Djurgården är förstås en garanti för att vändkorsen kommer att snurra friskt.

Leksand präglas av kontinuitet. Klubben slussade i fjol in ett stort antal unga spelare i truppen. Dessa har nu fått ytterligare ett år på nacken och ett antal kilon extra muskler att använda på rätt sätt.

Jag är säker på att Filip Forsberg tar ännu ett kliv i utvecklingen. Juniorvärldsmästaren har allt det som krävs för att bli en stora profil.

Ska också bli intressant att följa speedkulan Jacob de la Rose. 17-åringen är, åldern till trots, mogen att ta ett större ansvar i en femma.

Det Leksand måste förbättra i år är PP-spelet. Det var en stor skuffelse förra säsongen. Däremot släppte laget in bara 22 mål på 52 matcher i numerärt underläge – imponerande!

"Jag skulle inte ta familjen och flytta 200 mil om jag inte trodde på det jag gör" har Patric Wener, ny tränare/sportchef för Mora IK, uttryckt sig.

Jag läste med stort nöje DT-sportens Kristian Bågefeldts intervju i måndags med Wener. Det tycks vara en herre med bestämda åsikter. Han tror, stenhårt, på laget och klubbens arbete att bygga något nytt, fräscht och starkt inom svensk hockey.

Visionen är glasklar: "Att vinna Elitserien med Mora IK". Det är väl ändå att lägga ribban för högt kan tyckas, men vi har alla drömmar...

Det kan bli tufft kring de flesta strecken. Här mitt tabelltips:

1) Djurgården, 2) Leksand, 3) Örebro – 4) Malmö, 5) Södertälje, 6) Västerås, 7) Mora – 8) Bofors, 9) Oskarshamn, 10) Troja-Ljungby, 11) Almtuna, 12) Tingsryd – 13) Karlskrona, 14) Asplöven.