Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett år med gym

För ett år sedan så startade Susanne "Sussie" Syrén På G Träning och hälsa. Under hälsoveckan kommer merparten av aktiviteterna sker i kommunen att vara där.

Annons

Redan klockan fem på morgonen börjar de mest morgonpigga medlemmar att börja träna. Receptionen öppnar klockan 10. För att sammanfatta året och svara på frågan hur det har gått säger Susanne Syrén:

– Skitkul. Ja det har gått som jag trodde.

– Det är växande trend med hälsa och som vi säger här så tränar vi inte för att bli yngre – vi tränar för att bli äldre, säger Susanne Syrén.

När Dalaslöjden flyttade till Leksand 2011 blev det ledigt i fabrikslokalerna. Fastighetsägaren och Dalaslöjdens VD Lars Björklund tyckte att en friskvårdsanläggning lät som en bra idé. Så efter en tids renovering startade På G i slutet av oktober med 178 medlemmar från start.

– Träningstrenderna har också ändrats. För 20 år sedan var det en timmes stepup-pass med stretchning och uppvärmning. Nu är halvtimmespass med bland annat höft-lår-rumpa eller bröst-armar-rygg som är populärast, säger Susanne Syrén.

När vintern annalkas så borde träning inomhus vara lockande men det blir inte så stor skillnad mot sommaren.

– Det har varit en gynnsam sommar. Jag ger den tummen upp, säger Susanne och skrattar.

Under Hälsoveckan som pågår så kommer På G ha flest aktiviteter. Allt ifrån Easy Line, spinning, pump, core, box, combat, zumba och pilates och många fler. Det som krävs av deltagaren är att den ringer och bokar en tid, berättar Susanne Syrén. Tider går att hitta på På G:s hemsida.

– Jag hoppas att folk kommer och provar på. Det kan verka lite otäckt med gym men alla är välkomna.

– Det är en sak här i Gagnef att man märker att det inte finns samma träningskultur på gymmet ännu som i exempelvis Leksand där jag bott i 25 år, säger Susanne.

Under hälsoveckan kommer Emelie Ackemo i Brötjärna att ta med sig ett armbrytningsbord för de som vill prova. Emelie Ackemo är ifrån Storuman och har bland annat tränat och tävlat mot armbryterskan Heidi Andersson från Ensamheten.

I framtiden väntar flera saker. Massageterapeuten Sinikka Anderstedt har knutits till anläggningen. Förhandlingar med en personlig tränare pågår. Dessutom ska ett oanvänt utrymme byggas om till spinningsal.

För Susanne som arbetar med att träna andra så betyder det inte att hon kan räkna sitt arbete till träningskontot.

– Nej jag tränar också. Jag måste ju som instruktör vara starkare och snabbare, säger Susanne och ler.