Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ett användbart hus"

Gagns Inn-huset är sålt.
Köpare är Gagnefsbostäder AB.
– Vi ser stora möjligheter att hyra ut för företagsverksamhet och bostadsändamål, säger bostadsbolagets styrelseordförande Per Dahlkvist (C).

Tidningen har tidigare berättat att den anrika fastigheten varit till salu.

Sussie Andersson och Daniel Holmlin köpte den 2010 och byggde om och ut den för att använda den som restaurang, pub och hotell med konferensmöjligheter.

I fjol bjöds den ut till försäljning för 3 875 000 kronor.

Nu har det kommunala bostadsbolaget – efter två veckors förhandlingar – köpt huset och en tomt nedanför komministerbostaden.

– Kontraktet är undertecknat och båda parter är nöjda, säger Daniel Holmlin och Per Dahlkvist.

Bostadsbolagets styrelseordförande säger att de tidigare ägarna gjort ett enormt jobb med fastigheten och tycker att det är tråkigt att de inte fullföljde sin affärsidé.

– Bolaget, som står på egna ben och gör egna affärsmässiga bedömningar, anser att Kyrkbyn är en attraktiv del av kommunen och att det finns ett brett användningsområde för fastigheten. Men ännu är inget bestämt, säger han.

Huset kommer nu att successivt rusta upp och därefter anpassas för kommande verksamheter. Lokalerna ska vara uthyrningsklara till nästa sommar

– Vi tar omgående tag i skötseln av tomten med bland annat gräsklippning och dammrensning. Troligen blir det ingen matserverings- och pubverksamhet, men man ska aldrig säga aldrig. Hur lokalerna ska användas är ju upp till de framtida hyresgästerna, förklarar Per Dahlkvist.

Daniel Holmlin säger att det var dags att avsluta det här engagemanget och gå vidare:

– Det har varit ett roligt projekt och vi är tacksamma för det otroliga gensvar vi fått på vår satsning, som vi själva valde att avsluta. Nu känns det bra att kommunen tar över och vi hoppas att huset blir till nytta för bygden.