Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Esteterna visade upp sin verksamhet

Esteteleverna på Martin Koch-gymnasiet bjöd in eleverna från Stureskolan för en aktivitetsdag för att visa upp sin verksamhet. Stureskolans elever fick prova på att dansa, spela teater och musik.
– Esteteleverna har planerat allt själva, säger Carina Wartin-Lidholm, lärare på det estetiska programmet.

Annons

Under måndagen arrangerade esteteleverna på Martin Koch-gymnasiet en aktivitetsdag där de bjöd in Stureskolans elever som fick prova på att dansa, spela musik, ha bildövningar samt göra olika dramaövningar.

Södran hälsade på i Musikcentrum, där dansarna höll till. Stureskolans elever drillades av Frida Josefsson, Alice Sjöstrand, Kine Eriksson och Angelica Andersson som förklarade och visade olika dansövningar till tonerna av bland annat Loreen, Benny Hill och Sean Banan.

– Det var roligt, men svettigt, löd ett av Stureelevernas omdömen efter danspasset.

Efter att ha lärt ut ett par danssteg passade esteteleverna även på att göra reklam för diskot i Vasahallen på fredag.

– Ta gärna med några kompisar och kom dit och dansa med oss, säger Alice Sjöstrand till eleverna från Stureskolan.

Under danspasset fick eleverna lära sig en koreografi till Sean Banans Melodifestivalbidrag "Sean den första banan". Moment för moment gick igenom och eleverna såg hela tiden sig själva i den stora spegeln på väggen. Slutligen var det dags för "examen" då Stureskolans elever fick dansa inför sina lärare från estetprogrammet. Dansen belönades med applåder.

– Ni har lärt er den här dansen på en kvart. För oss tar det flera veckor, berömmer Alice Sjöstrand.

Esteteleverna hade fått planera sina pass helt på egen hand.

– De är fyra, fem stycken i varje grupp och så har Stureskolans elever cirkulerat mellan stationerna. Detta är första gången som esteterna får planera allt helt själva. Det ingår i estetisk kommunikation. Nu ska vi utvärdera detta under nästa vecka, berättar Carina Wartin-Lidholm.