Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för våldtäkt mot barn – 13-åring från Dalarna får högsta skadeståndet

En man från Eskilstuna har dömts för våldtäkt mot barn, den målsägande var en 13-årig flicka från Dalarna. Nu får den dömda mannen betala ut det högsta skadeståndet.

Annons

Den tilltalade mannen har erkänt att han träffade flickan på nätet på communityt IMVU, och att de haft ytterligare mer kontakt genom appar som snapchat och kik fram till våren 2017.

Enligt tingsrätten har mannen åkt ned till Dalarna i maj 2015, då hade han tre samlag med henne i sin bil på en parkeringsplats. Den tilltalade, som vid tillfället var 33 år, har erkänt att han kände till att målsägande var 13 år. Tingsrätten bedömer att det var påtvingade sexuella aktiviteter och att mannen varit helt likgiltig över om flickan samtyckt eller inte.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tingsrätten skriver i sin dom att flickan mått väldigt dåligt, hon har flera gånger uttryckt ”tveksamhet och rädsla inför mötet” med mannen i samband med hans bilresa till Dalarna.

– De har beaktat att min klient också mådde psykiskt dåligt och därför har hon fått en något högre ersättning än vad man får enligt schablon, säger flickans målsägandebiträde Carl-Oskar Morgården till SVT Nyheter.

Tingsrätten dömer mannen för våldtäkt mot barn och den 13-åriga flickan får det högsta skadeståndet, den åtalade ska därmed betala 177 000 kronor till målsägande.

Är du inte prenumerant på något av våra nyhetspaket? Teckna Plus i dag!

Mer läsning för Pluskunder:

Simm rankar: Leksands bästa värvningar – succéspelaren toppar listan

Scoutkåren drabbades av inbrott – ordförande: "Det är en stor förlust"

Kvinnojour i Dalarna välkomnar nya lagen om samtycke – Medborgerlig samling är emot: "Har pressats fram av en form av aktivism"

Bli Pluskund för bara en krona här!

Mer läsning

Annons