Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erikshjälpen stöder Världens Barn

Erikshjälpen fortsätter hjälpen för behövande, i dag skänks hela dagskassan till Världens Barn.

I år arrangeras för trettonde gången Radiohjälpens kampanj Världens Barn, sedan starten har över en miljard kronor samlats in till långsiktig hjälp åt barnen. Pengarna har räckt till att påverka livet för hundratusentals människor genom att ge verktyg för dem och deras samhällen att lyfta sig.

Under två veckor i oktober uppmärksammar SVT och SR i flera program hur pengarna från insamlingsarbetet används. En av de 21 svenska biståndsorganisationerna som kampanjen organiseras tillsammans med är Erikshjälpen.

Sedan starten 1997 har Erikshjälpen bidragit till kampanjen på olika vis och totalt har organisationen skänkt över 12 miljoner kronor. I dag skänker Erikshjälpen Second Hand i Dala-Järna hela dagskassan till förmån för Världens Barn.

– Vi hoppas givetvis på bra försäljning, säger Ayman Abu Radwan som är butiksföreståndare i Erikshjälpen Second Hand i Dala-Järna.

2012 års insamlingsmål för Världens Barn är 80 miljoner kronor.