Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Nyholm: Det är vi som är Borlänge Tidning

Nu har vi äntligen fyllt upp Sveriges vackraste mediehus med journalister. En ny större och starkare redaktion står nu beredd att ta sig an allt som händer i Borlänge.

Borlänge Tidning blev en fristående tidning i slutet av juni i år efter att i många år varit en del av DT - nu står redaktionen på egna ben.

Tiden sedan den 24 juni och första stegen in i BT:s självständighet har gång efter annan besannat mina föraningar. Det händer något här hela tiden och kommunen känns oerhört levande.

Borlänge är motorn i Dalarna, på mer än ett område, och det är en fantastisk kommun att verka i som journalist. Och Borlänge Tidning har också en lång fin historia av att göra det jobbet bra. En stark lokalredaktion som tar sitt uppdrag på allvar ger ringar på vattnet - god journalistik ger välinformerade medborgare som i sin tur ger en uppsjö av positiva effekter i samhället. Läs Jens Runnbergs ledartext idag där han bland annat tar upp en studie av skillnaderna mellan de amerikanska småstäder som fått sin lokaltidning nedlagd och de som har den kvar. Det finns ingen anledning att tro att betydelsen av bra lokaljournalistik skulle vara annorlunda i Sverige.

Satsningen på Borlänge Tidning och det klart uttalade lokala uppdraget är både ett riktigt och ett viktigt beslut. Vi kommer att göra allt vi kan för att det som händer i Borlänge ska bli begripligt för alla som bryr sig om Borlänge.

Responsen från er läsare har varit fantastisk - det engagemang ni visat, genom samtal och mejl till mig eller genom läsarenkäten som gick att svara på i somras, gör att vi får ytterligare bekräftelse på att vi har en viktig uppgift.

Idag delar vi dessutom ut Borlänge Tidning till många, än så länge, prenumerationslösa Borlängebor. Er vill jag hälsa välkomna till Borlänge Tidning och jag hoppas ni blir sugna på mer! Idag finns också e-tidningen och Pralins e-utgåva öppna för alla. Ni hittar dem på dt.se. Tipsa gärna era vänner att läsa dem.

Här berättar jag mer om den respons vi fått från er under sommaren och hur vi tänker förvalta era synpunkter.

Det kommer att bli en rolig och spännande höst på Borlänge Tidning.