Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Måg

Vi var sedan några år nyinflyttade längst upp i Kallesbacken.

Det var vinter, kallt och mycket snö när jag och min hustru var ute och gick med vår hund.

När vi närmade oss Måg-Eriks hus kom han ut på trappen och undrade om vi ville ha kaffe?

Självklart ville vi det och det skulle bli trevligt att lära känna dem som vi i princip bara hade vinkat åt när vi körde förbi deras hus.

Det blev en mycket trevlig stund tillsammans med Måg-Erik och hans hustru Karin. Vi pratade och skrattade och kaffestunden övergick till rejäl jullunch med allt vad som där hör till. Det var en av de trevligaste luncher jag varit med om på flera år.

Måg-Erik var en helt fantastisk person, så mycket han varit med om och kunde berätta om.

Vi hade tydligen samma humor för vi skrattade hela tiden.

En gång hämtade jag honom med min jeep och körde till Slogsven som han då inte längre kunde gå till. Därefter åkte vi runt i de djupa skogarna där han berättade var han som ung hade arbetat och slitit. Karin hade skickat med kaffe och bullar och vid raststugan i Flymyren stannade vi och fikade. Solen sken och det var hur trevligt som helst.

Vi hade så olika bakgrund och historia men hade så trevligt ihop.

Men Måg-Erik var sjuk och sjukdomen gjorde sig alltmer påmind. När jag i höstas besökte honom på lasarettet såg jag att sjukdomen hade tagit över alltmer.

En av de sista gångerna han satt i sin rullstol i solen på sin nybyggda ramp stannade jag och pratade lite. Även då kunde vi skoja och skratta lite och han ville att jag skulle komma tillbaka en annan gång.

Men det hann jag aldrig.

I vintras, när vi satt i hans kök, frågade han mig om jag trodde att han skulle få höra göken i Kallesbacken nu i vår?

Jadå, sa jag och du kommer att få höra den nästa år också!

Men där hade jag fel!

Nu får Måg-Erik lyssna på en annan vacker gök - långt däruppe.

Jag och min hustru kommer alltid att tänka på Måg-Erik när vi passerar hans hus och vi kommer att sakna hans fantastiska personlighet och härliga skratt.

Christer Silfverin