Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Lihm lägger ner sitt dansband

Malungsbördige dansbandsmusikern Erik Lihm har beslutat att lägga ner sitt eget dansband Erik Lihms orkester. Nedläggningen är ett faktum redan om ett par veckor.

– Beslutet har kommit fort. För bara några veckor sedan hade jag inte en tanke på att lägga ner orkestern, men efter att ha funderat så har jag kommit fram till det här beslutet. De andra i bandet har fått erbjudande att fortsätta utan mig, men det vill de inte och då blir två kryssningar på Birka paradise 2 och 3 januari våra sista spelningar, säger Erik Lihm som har sin bas i Karlstad.

– Det är ett tufft beslut då jag inte har något civilt jobb, men eftersom mina egna spelningar på äldreboenden, och spelningarna med vissångerskan Kerstin Forslund från Älvdalen, gått så bra så chansar jag på att det kommer att gå vägen. Även om jag tycker att det är jätteroligt att spela så handlar det ju i slutändan om att få in pengar så att det räcker till att betala räkningarna, säger han.

Erik började sin musikaliska bana i popbandet Skintones i Malung på 60-talet, i kölvattnet på Beatleshysterin. Hela sitt vuxna liv har han kunnat försörja sig på musiken. Under ett 20-tal år spelade han med i Vikingarna. När Vikingarna lades ned startade Erik dansband i sitt eget namn.

Erik är en optimist, men när det gäller dansbandsbranschens framtid så är han litet fundersam:

– Medelåldern på de dansande höjs hela tiden, och det fylls på med väldigt lite ungdomar. När de äldsta slutar att dansa innebär det ju bara att det för varje år blir färre som ska betala våra gager. Alltså kommer gagerna förmodligen att sänkas ytterligare och dansställen tvingas lägga ner, funderar han.

– För egen del känns i dag beslutet som ett steg i rätt riktning, även om jag nog kommer att behöva ha mer koll på extrapriserna i matvarubutikerna framöver, säger Erik Lihm.