Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ericsson: "Extremt surt"

En minut från tre poäng.
Då vände Örebro – och Tobias Ericsson var inblandad i båda baklängesmålen.
– Bara att ta lärdom av det här och gå vidare, säger lagkaptenen.

När Mikael Wikstrand pangade in 2–3 med knappt en minut kvar såg matchen mot Örebro ut att gå Moras väg.

Två spelminuter senare stod ÖHK som segrare.

– Svårt att sätta ord på det här. Vi har ju matchen med en minut kvar. Vi ska bara stänga den, klart att det känns extremt surt, säger Tobias Ericsson.

Vid Örebros kvittering och ledningsmål stod lagkaptenen på isen – och var inblandad i båda situationerna.

– Vid deras tredje mål fastnar pucken under min skridsko och på något sätt kommer den in framför mål. Där kommer deras kille (Marcus Weinstock) in helt ren och vi har inga gubbar där. Lite otur, samtidigt som jag kanske ska ha någon markering där, säger Ericsson och fortsätter:

– Vid deras mål i förlängningen så vet jag inte... de lyckas hitta någon passning från sarghörnet och han (Robin Olsson) får gå in ganska fritt och prickskjuta mellan benen. Det är inte så mycket att säga om.

Hur ser du på att du är inblandad i båda baklängesmålen?

– Klart att det är extra surt. Det vill man aldrig vara, man vill ju bidra framåt och hålla tätt bakåt. Men ibland blir det så här, bara att ta lärdom och gå vidare.

Spelschemat är tufft – i förrgår stod Leksand för motståndet. På lördag väntar Karlskrona på hemmais.

– Nu får vi åka tillbaka till Mora, glömma den här matchen och så är det ny match. Bara att fokusera på det i morgon bitti.